fbpx

Траат само еден ден: Нови симптоми на Ковид-19!

Специјалистот за заразни болести од Британија, доктор Вилијам Маршал, предупредува на четири нови симптоми на Ковид-19 и препорачува веднаш да се обратите кај лекар доколку ги почувствувате.

– Вирусот може да предизвика гастроинтестинални симптоми, вклучувајќи губење на апетитот, мачнина, повраќање и дијареа. Овие симптоми може да траат само еден ден и обично се случуваат пред грозница и респираторни симптоми – тврди д-р Маршал.

Според него, симптомите на Ковид-19 може да се појават 2 до 14 дена по изложеноста на вирусот и можат да варираат од лесна до тешка клиничка слика.

Следни Објави

Нема кластери, вирусот е низ цело Скопје: Д-р Стојанов загрижен

Инфекцијата е раширена во сите делови на градот и нема познати кластери, порача д-р Александар Стојанов, директорот на Центарот за јавно здравје Скопје за телевизија „Сител“. Тој информира дека во моментов метрополата е најголемото жариште со 2.010 активни случаи и дека сега е потешко затоа што со кластери полесно се […]