fbpx

Оваа комбинација на лекови ја убива короната!

Група кубански научници и лекари објавија студија која укажува на многу ветувачки резултати во лекувањето на коронавирусот. Заразените биле лекувани со комбинација на интерферон алфа-2б и гама и интерферон алфа-2б. Според нивните сознанија, интерферон-терапијата „негативно“ делувала на вирусот.

Стапките на успех за брзо решавање на инфекцијата се навистина импресивни, но ова е релативно мала студија во која биле вклучени 79 пациенти на возраст од 19 до 82 години заразени со коронавирус.

Во едната група, испитаниците добиле комбинација од 3,0 интерферон алфа-2б и 0,5 интерферон гама двапати неделно. Во втората, добиле инјекција од 3,0 интерферон алфа-2б три пати неделно. Покрај тоа, пациентите добиле стандардна кубанска терапија на лопинавир-ритоавир со хлорокин.

Во првата група, вирусот бил „негативен“ кај 78,6 проценти од пациентите за само 4 дена, а во втората кај 40,6 проценти од пациентите.

RT-PCR-испитувањата се користеле за верификација и било откриено дека времето потребно за неутрализација на виралноста е помеѓу три до пет дена.

Влошување на респираторните симптоми е забележано кај 6,6% од пациентите во првата група и 3,3% од пациентите во втората група. Ниту еден пациент не развил тешка форма на болеста.

По 14 дена од третманот, тестовите со РТ-ПЦР покажале негативен резултат кај едната група кај 100 проценти од пациентите и во 91% во другата.

Кубанците го припишуваат успешното елиминирање на виралноста на значителното зголемување на лимфоцитите, како и на значително намалување на CRP во рок од седум дена.

И во двете групи, сите пациенти закрепнале за 14 дена и нивните лабораториски наоди се вратиле во нормала.

Најчестите несакани ефекти со овој третман биле главоболки, а кај две групи се забележани кај околу 30% од случаите.

Следни Објави

(ФОТО) Порно-афера: Луна комплетно гола!

Луна Џогани повторно е топ-тема во српските медиуми, откако на „Твитер“ се појави фотографија на која ѕвездата од реалното шоу „Задруга“ позира покрај базен комплетно гола. Мислењата на нејзините фанови се поделени. Едни се убедени дека станува збор за фотомонтажа и дека некој намерно сака да ѝ наметне порно-афера. Фотографијата […]